"Артемсіль" через бої на Донбасі зникла з полиць магазинів: ситуація у Броварах

Не тільки Бровари, світ може залишитись без української солі з Соледару

У Броварах дефіцит із сіллю, продукція українського державного підприємства "Артемсіль", найбільшого з видобутку та реалізації кухонної солі у Європі, зникла з полиць магазинів міста, але така ситуація стосується не лише Київщини, передають "Коментарі".

Виробничі потужності ДП "Артемсіль" знаходяться у місті Соледар, що поблизу Бахмута у Донецькій області. Російські війська гатять по підконтрольній Україні території Донбасу, знищуючи промисловість, як вони це зробили з підприємствами Київської та інших областей, знищили Маріуполь.

Про ситуацію з сіллю у Броварах порталу "Коментарі" розповіли місцеві мешканці. Проблема з сіллю існує не тільки в маленьких магазинах, а й у великих мережевих супермаркетах.

"Подруга з чоловіком були в "АТБ" — по дорозі зустріли кілька людей із запасами солі, пакетами тягнули. Вирішили й собі запас зробити, але солі в магазині вже не було. Друзі шукали по всіх магазинах у Броварах, але не знайшли, і це дійсно проблема. Вона дзвонила до операторів мережі сьогодні, каже, що бігати не варто — лише в одному магазині їхньому п’ять пачок солі залишилось та дефіцит є", — каже мешканка Броварів Олена.

Ще пару днів тому сіль можна було купити в Броварах у "Сільпо", але продукції "Артемсоль" там немає.

"Ми купували у "Сільпо" йодовану сіль за 20 гривень. "Артемсолі" немає у продажу. Я дзвонила до мережі цих супермаркетів — кажуть у Броварах є чим замінити "Артемсіль". У маленьких магазинах біля дому дійсно є проблема — тут солі у продажу вже кілька днів немає", — розповіла броварчанка Наталя.

Переселенка з Донбасу ситуації не дивується, адже поблизу Соледару, де знаходяться виробничі потужності ДП "Артемсіль" зараз тривають бойові дії та російські окупанти продовжують нищити українську промисловість.

"Війна — це взагалі суцільний біль. Мені важко казати щодо економіки, коли гинуть люди, але після знищеного Маріуполя і такого промислового гіганту як "Азовсталь", світ може залишитися без солі. Ще коли почали обстрілювати Бахмут, який, до речі, до декомунізації — Артемівськ, я казала, що це велика проблема, бо поряд соляні шахти — ми залишимося без солі. Тут на часі для світу Шекспір і "Король Лір". Вони мають отямитися й допомогти України побороти цю російську орду", — прокоментувала переселенка з Донбасу Марина.

Потужності ДП "Артемсіль" розташовані у Бахмутському районі Донецької області, поблизу лінії розмежування підконтрольної та непідконтрольної Україні території. Днями російські окупанти обстріляли завод будівельних матеріалів Knauf у Соледарі. Підприємство з іноземними інвестиціями вважалося одним з найуспішніших для економіки регіону та України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися