У Києві з’явиться Муніципальний банк, — в КМДА пояснили, для чого він потрібен

Столиця інвестує в новий фінансовий інструмент

У столиці вирішили створити Муніципальний банк Києва. Міська влада має намір подати заявку на участь у відкритому конкурсі на виведення з ринку неплатоспроможного банку АТ "Банк Січ" і перетворити його на універсальний фінансовий інструмент міста. Про це заявив Микола Поворозник – перший заступник голови КМДА Віталія Кличка, повідомляє сайт КМДА.

"Місто інвестує в банк для створення на його базі Муніципального банку Києва – для подальшого його перетворення на універсальний фінансовий інструмент міста. Муніципальний банк – це найкращий та надійний інструмент для проектного фінансування та роботи з міжнародними фінансовими організаціями, іноземними інвесторами-партнерами. Для фінансування робіт з відновлення інфраструктури міста і економіки загалом", – заявив Поворозник.

Він підкреслив, що Муніципальний банк – це оптимізація фінансів міста і значна економія коштів громади.

"На ринку виникла унікальна ситуація, коли банк, який продовжує працювати і виконує всі свої зобов’язання, можна придбати за менші кошти і не очікувати півтора-два роки, що потрібні для створення нового банку. Для міста придбання існуючого банку і перетворення його на муніципальний, а також утримання цього банку коштуватиме на рік менше, ніж сьогодні витрачається на комісії за обслуговування в інших банках", – сказав перший заступник голови КМДА.

Поворозник підкреслив, що для держави продаж банку КМДА є найоптимальнішим рішенням у поточній ситуації та має вагомі соціальні та економічні переваги. Зокрема, це дозволить зберегти робочі місця, виконувати в повному обсязі зобов’язання перед бізнесом та вкладниками банку. До того ж залучення державою інвестора – це позитивний сигнал про стійкість та стабільність банківської системи України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ККК

5 вересня 2022, 17:08

Чтоб воровать деньги было удобней?)))

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися