Підприємства Київщини отримали найбільше коштів на розвиток

Підприємства у Київській області отримали найбільше коштів за кредитами

Від початку 2024 року 43,2 млрд гривень банківських кредитів на розвиток отримали 6 724 агрогосподарств. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Міністерства аграрної політики та продовольства України. 

З них за державною програмою “Доступні кредити 5-7-9” – 3 980 господарств профінансовано на 18,3 млрд гривень.

Підприємства Київської області серед інших регіонів отримали найбільший обсяг кредитів за різними програмами - 12,8 млрд грн виділено для 623 підприємств. 

За програмою “Доступні кредити 5-7-9” найбільше коштів також отримали підприємства Київщини – 2,34 млрд грн для 367 господарств.

У міністерстві нагадали, що пільгове фінансування агровиробників за Програмою “Доступні кредити 5-7-9” протягом 2024-2025 років можливе завдяки підтримці Світового банку в рамках “Екстреного проєкту надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України (ARISE)”. 

“Програма спрощує доступ мікро- та малого бізнесу до банківського кредитування. Аграрії можуть отримати кредит у розмірі до 90 млн грн. Кредитування надається під 5–9% річних, залежно від категорії кредиту та суб’єкта підприємництва”, - йдеться у повідомленні міністерства.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що онлайн платформа для співпраці бізнесу почне працювати між Київщиною та штатом Вашингтон.

Це майданчик, де представники бізнесу, компанії та виробництва двох регіонів будуть співпрацювати, продавати свої послуги та продукти. Детальніше про умови співпраці читайте за посиланням.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися