У Києві переплатили за електроенергію майже 12 мільйонів гривень

Загальна сума угоди на закупівлю електроенергії становила 46 мільйонів гривень

Посадовці КП “Київміськсвітло” закупили електроенергію дорожче на 12 мільйонів гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію пресслужби Київської міської прокуратури. 

У ході слідства встановили, що у період грудня 2021 року начальниця одного з відділів КП “Київміськсвітло” повинна була визначити очікувану вартість електроенергії, від якої буде стартувати аукціон ііз закупівлі. Такі дії вона мала виконувати відповідно до своїх посадових обов'язків. 

При цьому, за даними прокуратури, начальниця не провела належний моніторинг цін, і це призвело до закупівлі електроенергії комунальним підприємством за ціною, значно вищою за ринкову. Загальна сума угоди становила 46 мільйонів гривень.

“Слідством проведено низку товарознавчих та економічних експертиз, якими встановлено завдання збитків місцевому бюджету м. Києва в особі КП “Київміськсвітло” в сумі майже 12 мільйонів гривень”, - пояснили свої висновки у прокуратурі.

Начальниці, дії якої призвели до надмірних витрат, повідомили про підозру у службовій недбалості при закупівлі електроенергії, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). На даний час готуються клопотання про обрання підозрюваній запобіжного заходу.

Також триває слідство у вказаному кримінальному провадженні. Слідство встановлює причетність до вчиненого злочину службових осіб приватного товариства – постачальника електричної енергії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, як обмежують постачання електроенергії у столичні багатоквартирні будинки.


Читайте также