Міноборони переплатило майже 100 мільйонів гривень за бензин для ЗСУ

Яка компанія виграла тендери на постачання бензину ЗСУ

Господарський суд міста Києва ухвалив рішення про стягнення з комерційного товариства понад 93 млн гривень на користь Міноборони. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу Генерального прокурора. 

Повідомляється, що у 2023 році оборонне відомство та приватне товариство уклали два договори на постачання бензину для потреб Збройних Сил України. Договорами передбачалася сплата товариству податку на додану вартість.

“Податковим законодавством передбачено, що пально-мастильні матеріали для забезпечення національної безпеки та оборони у період воєнного стану оподатковуються за нульовою ставкою такого податку. Тому ці кошти перераховано безпідставно”, - повідомили в Офісі Генпрокурора.

Враховуючи вказані обставини прокурори спрямували до суду позовну заяву про стягнення з комерційного постачальника понад 93 мільйонів гривень, сплачених як ПДВ за вказаними угодами. Також прокурори у судовому порядку вимагали застосувати штрафні санкції.

“За результатами розгляду суд погодився з доводами прокурора, дійшов висновку про безпідставність сплати цих коштів в умовах воєнного стану та наявність підстав для застосування до постачальника штрафу”, - уточнили в Офісі.

Зазначимо, що у 2023 році Міністерство оборони України провело два тендери на закупівлю бензину. У результаті проведення електронних торгів договір постачання було підписано з ПАТ "УКPНAФТА" #00135390.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичні поліцейські викрили масштабну шахрайську схему. Шахраї ошукали військових та волонтерів на 46 мільйонів гривень.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися