Суд Києва скасував договори на користування надрами у Закарпатській області: подробиці

Протиправні дії учасників електронних торгів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами на території Закарпатської області

Столичні прокурори через суд домоглися скасування договорів на користування надрами 4 родовищ глини у Закарпатській області. За даними Київської міської прокуратури договори були незаконними, повідомляє портал "Коментарі".

“Здійснюючи процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях у сфері охорони навколишнього природного середовища, Оболонська окружна прокуратура м. Києва виявила порушення вимог антимонопольного законодавства під час проведення чотирьох електронних аукціонів із продажу спецдозволів на користування надрами родовищ глини, розміщених на території Закарпатської області”, - повідомили у столичній прокуратурі. 

За даними прокуратури, через електронну платформу Prozorro у вересні 2022 року провели 4 аукціони з продажу спеціальних дозволів на користування надрами чотирьох родовищ глини на території Закарпатської області. Аукціони організувала Державна служба геології та надр України.

“Учасники 4 аукціонів вчинили антиконкурентні узгоджені дії, а саме: використовували одну IP-адресу, надавали один одному фінансову допомогу для здійснення господарської діяльності, у тому числі з метою оплати участі в аукціоні”, - пояснили протизаконні дії під час електронних торгів у прокуратурі.

Порушення чинного законодавства, які виявили у прокуратурі, також підтвердили в Адміністративній колегії Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. Протиправні дії зафіксували у відповідних рішеннях.

Столична прокуратура, у звʼязку із виявленими порушеннями, подала до Господарського суду міста Києва 4 позови. Прокурори у суді вимагали визнати недійсними результати аукціонів, а також скасувати договори купівлі-продажу спеціальних дозволів на користування надрами.

Господарський суд міста Києва задовольнив вказані позови.

Зазначимо, що за даними Прозорро. Продажі, у вересні 2022 року було проведено 4 аукціони на отримання спеціальних дозволів на користування надрами наступних родовищ: 

Нижньокоропецьке родовище (переможець - КОЛЕКТИВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ПОЛОНСЬКИЙ ЗАВОД "МАЯК", 02969366),

Зняцівська ділянка (переможець - ПАТ МАЙДАН-ВИЛЬСЬКИЙ КОМБІНАТ ВОГНЕТРИВІВ, 00293640)

Оноцьке родовище (переможець - КОЛЕКТИВНЕ ПІДПРИЄМСТВО "ПОЛОНСЬКИЙ ЗАВОД "МАЯК", 02969366),

Чабанівська ділянка Чабанівського родовища (переможець - ПАТ МАЙДАН-ВИЛЬСЬКИЙ КОМБІНАТ ВОГНЕТРИВІВ, 00293640).

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області громадянам незаконно передали землю заповідного фонду


Читайте также