У найбільшому районі Києва оновлять електромережі

До кінця року в Солом'янському районі будуть реалізовані 2 проекти на мережі високого і 3 на об'єктах середньої напруги

ДТЕК Київські електромережі інвестують в розвиток енергетичної інфраструктури Солом'янського району 40 млн грн. Кошти підуть на реконструкцію підстанцій, заміну і оновлення мереж. Про це передає "Сегодня".

Енергетики рапортують, що вже провели капітальні ремонти окремих вузлів енергомережі - силового трансформатора, підстанцій. В планах перекласти 5 км кабелю на лініях в 10 кВ. Відзначається, що при заміні обладнання враховують зростаючий попит міста на електроенергію, тому всі елементи оновлюють з запасом.

Найбільший район Києва - Солом'янський вважається центральним по географії та об'єктам інфраструктури, які в ньому розташовані. У ньому проживає майже 400 тис. киян. Знаходяться найбільші транспортні об'єкти - центральний пасажирський і товарний вокзали, міжнародний аеропорт "Київ" імені Сікорського, 54 науково-дослідних інститути, 6 національних університетів, Міністерство оборони України і промислові підприємства.

Як повідомляв портал "Коментарі", знос столичних мереж перевірятимуть дотримання вимог з повітря. На допомогу комунальникам прийшов технічний прогрес у вигляді дронів. Використання безпілотників дозволить прискорити роботу з дослідження мереж.

Тепловізор і камери допоможуть комунальникам виявляти втрати теплової енергії та стан теплоносія. Працівники будуть перевіряти стан труб, котелень і надземних теплотрас.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися