Японські фахівці створять у Бучі індустріальну зону, де вироблятимуть енергію з води

Це дозволить запустити місцеве виробництво відновлювальної енергії

Підприємства Японії готові приєднатися до процесу відновлення України та пропонують широкий спектр передових технологій, які допоможуть прискорити процес відбудови.  У Бучі на Київщині буде розроблена індустріальна зона, де японські спеціалісти будуть створювати енергію, використовуючи водні ресурси.

Про це повідомляє Міністерство економіки України. 

Бізнесу пропонується створення зеленої індустріальної зони площею 3000 га, де здійснюватиметься виробництво зеленого водню. Це дозволить запустити місцеве виробництво відновлювальної енергії, тепла і палива та сприятиме енергетичній незалежності Бучі.

Загалом, в ході зустрічі представники японського бізнесу презентували низку проектів та технологій, які пропонують реалізовувати в Україні.  

Також були представлені нові технології, які можуть бути корисними для відновлення України, включаючи:

- Медичні інновації та програми для передбачення, профілактики та лікування ПТСР та стресових розладів.

- Технологію для швидкого та безпечного обстеження будівельних майданчиків, яку можна використовувати для моніторингу інфраструктури в віддалених районах, таких як дамби. Вона надає можливість створювати точні 3D-карти в режимі реального часу.

- Системи очищення питної води, які можуть працювати автономно та не вимагають постійного обслуговування. Ці системи вже використовуються в евакуаційних центрах у зоні стихійних лих у різних країнах.

- Система для підтримки сільського господарства, яка збирає дані про навколишнє середовище, погодні умови та ріст рослин. За допомогою штучного інтелекту вона аналізує ці дані та надає рекомендації для підвищення врожайності сільськогосподарських культур.

Наразі Уряд визначив п’ять пріоритетів для швидкого відновлення: енергетика, житло, критична інфраструктура, розмінування та економічне відновлення – розвиток малого і середнього бізнесу.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що у Броварах на території Київської області у парку "Перемога" планують облаштувати нову зону відпочинку. Про це стало відомо з офіційного повідомлення, опублікованого комунальним підприємством "Бровари-Благоустрій"





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися