Сучасний дитячий садок замість новобудови з’явиться в Бучі

Що відомо про новий навчальний заклад

У Бучі за фінансової підтримки Грузії побудують сучасний дитячий садочок на 120 місць на ділянці, яку роками захищали від забудови багатоповерхівками. Про проект нового навчального закладу "Садочок дружби" розповів Бучанський міський голова Анатолій Федорук, передають "Коментарі".

Мер Бучі Анатолій Федорук зазначив, що до напрацювання концепту дитячого садочка долучились 10 тисяч жителів Грузії різного віку і професій. Днями Бучанський міський голова та керівник грузинської ініціативи Георгій Макарашвілі підписали Меморандум про встановлення довгострокової взаємодії та координації діяльності в будівництві навчального закладу.

"Це спільний проект, це народний проект. Це будівництво нового сучасного модернового дитячого дошкільного навчального закладу. Маю підтвердити та гарантувати, що муніципальна і регіональна влада зі свого боку буде максимально сприяти підключенню мереж, будівництву доріг, комунікацій, щоб допомогти в короткі терміни спільно побудувати даний об’єкт", — запевнив грузинських партнерів мер Бучі Анатолій Федорук.

За його словами, будівництво дошкільного навчального закладу заплановане на площі у понад два гектари. Дитячий садочок побудують по вулиці Лісова, 1-А, де роками тривали бої за землю із забудовником.

"Місце для будівництва, відповідно до нашого Генерального плану обрано не випадково. Там довго велись довгі баталії і дискусії. Це вулиця Лісова, мікрорайон Мельники", — прокоментував Федорук.

Участь в проектуванні об’єкту взяли найкращі грузинські інженери та архітектори. До будівельних робіт та благоустрою також залучать грузинських спеціалістів.

Нагадаємо, у звільненій від російських окупантів Бучі на початку серпня вибухнув скандал через чергову спробу рейдерського захоплення землі забудовником. Під загрозою багатоквартирної забудови знову опинилась земельна ділянка комунальної власності у Бучі, де планували звести дитячий садочок. Подробиці про конфліктну ситуацію — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися