На Київщині триває відновлення житла та інфраструктури

Які роботи вже вдалося виконати, та де ремонти тривають

На Київщині з початку звільнення від російських окупантів завершили відновлювальні роботи на понад 1700 об’єктах, ще на 1300 ремонтні бригади продовжують працювати і завершать роботи найближчим часом. Про це у відеозверненні розповів голова Київської обласної державної адміністрації Олексій Кулеба, передають "Коментарі".

За його словами, на відновлювальні роботи залучаються кошти державної субвенції, обласного та міських бюджетів, а також гроші меценатів.

"До початку навчального року ми відремонтували 47 закладів освіти. Це 31 школа та 16 дитячих садочків. Ще у 80 школах та 33 дитсадках роботи тривають і сьогодні. Їх ми відремонтуємо до кінця 2022 року. Чотири школи та сім закладів дошкільної освіти знищені повністю, або потребують капітального ремонту, тому для відбудови цих об’єктів потрібно більше часу та фінансування", — повідомив Кулеба.

Керівник Київської обласної державної адміністрації також розповів про відновлення житлового фонду в регіоні. Так, на Київщині пошкоджені 1534 багатоповерхівки, з яких 161 — вщент зруйновна, близько 300 знаходяться у процесі відновлення, 119 — відремонтували.

"З 22 тисяч пошкоджених приватних будинків майже п’ять тисяч зруйновані повністю, 623 будинки відновили, майже 800 — в процесі ремонту. Оглянуто 18,5 тисяч об’єктів, до яких вже розроблено відповідні документи. Це 76% від загальної кількості пошкоджень. Попередньо, до кінця 2022 року ми плануємо відновити близько 10 тисяч об'єктів, що постраждали від бойових дій", — відзвітував Кулеба.

На відбудову Київщини потрібні величезні кошти, яких в умовах війни дуже не вистачає, зазначив посадовець. Для відновлення регіону представники влади регулярно проводять перемовини з міжнародними партнерами та організаціями для залучення фінансової допомоги, додав голова Київської обласної державної адміністрації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися