Столичні рятувальники отримали від німецьких колег пожежний автомобіль та обладнання (ВІДЕО)

Також автопарк лікарень Києва поповниться двома реанімобілями

Столичні рятувальники отримали пожежний автомобіль та спеціальне обладнання від колег з Німеччини. Про це розповіли в Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у столиці та в мерії Києва, передають "Коментарі".

За даними рятувальників, автопарк столичних вогнеборців поповнився ще одним пожежним автомобілем та спеціальним обладнанням. Окрім цього, німецькі колеги передали пожежні краги, захисні каски, бойовий одяг, підшоломники, взуття та корисне обладнання для роботи.

Для закордонних гостей провели екскурсію однією з найстаріших пожежних частин столиці, і вручили нагороди за підтримку Київського гарнізону під час воєнного стану. Додаткова сучасна пожежна техніка та зручне і якісне обладнання допоможе співробітникам Служби порятунку ефективніше виконувати завдання з ліквідації надзвичайних подій.


За словами мера Києва Віталія Кличка, допомогу столичним рятувальникам передали німецький благодійний фонд Oranta-helps e.V. та український благодійний фонд "Україно! Я за тебе!"

"Німецький та український благодійні фонди передали столиці таку необхідну сьогодні спецтехніку. Одну потужну пожежну машину – з можливістю піногасіння та два реанімаційних автомобілі. А також обладнання для рятувальників. Спецтехніка загальною вартістю близько півмільйона євро. Щодо пожежного авто, в Україні такі – тільки в Києві", — прокоментував Кличко.

Київський міський голова зазначив, що раніше столиця отримала від партнерів в якості допомоги два таких пожежних автомобілі.

"Пожежні автівки вже добре себе зарекомендували на гасінні пожеж в столиці після обстрілів російських варварів… Сьогодні найважливіше питання для кожного українця – безпека. І ці автівки рятують життя і здоров’я наших громадян", – наголосив мер Києва.

Реанімаційні автомобілі укомплектовані за стандартами 2022 року, сучасні, з усім необхідним обладнанням. Їх отримають столичні медики.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися