Чому у Києві та області відключають світло не за графіком, — пояснення "Укренерго"

В державній компанії відреагували на скарги

Багато людей запитують про те, чому місцеві обленерго повідомляють про застосування графіків аварійних відключень (ГАВ), в той час, як державна компанія "Укренерго" повідомляє про застосування графіків погодинних відключень (ГПВ). Портал "Коментарі" публікує пояснення "Укренерго".

За даними державного підприємства, графіки аварійних та погодинних відключень — це заходи стабілізації роботи енергосистеми, що доповнюють один одного. В "Укренерго" запевняють, що їхні фахівці наполегливо працюють над тим, щоб зробити відключення менш дискомфортними для споживачів та заздалегідь повідомляти про рішення щодо погодинних відключень в окремих областях.

"Вони діють до того моменту, коли диспетчер того чи іншого обленерго бачить в себе на моніторі різке одночасне збільшення споживання електроенергії. Для того, щоб вберегти електромережі  від додаткових аварій, він приймає рішення про застосування екстрених заходів, тобто графіків аварійних відключень (ГАВ) на території області. Коли надмірне споживання та загроза перенавантаження мереж минає, замість ГАВ продовжують діяти ГПВ. Саме з цієї причини електроенергія може зникати не в ті години, які заявлені енергетиками в вашій місцевості, а відключення тривати довше, ніж заявлено", — йдеться в поясненнях "Укренерго". 

У підприємстві нагадали, що об’єднана енергосистема України зазнала масованих ракетних атак. Для того, щоб якнайшвидше відновити енергоживлення у той час, поки проводяться оперативні ремонтні роботи, залучаються резервні схеми живлення. 

Раніше в Національній енергетичній компанії "Укренерго" попередили, що сьогодні, 4 листопада, у Києві та Київській області погодинні вимкнення електроенергії триватимуть з 07:00 до 22:00. Вимкнення пов'язані з пошкодженнями від ракетних ударів російських окупантів об’єктів критичної інфраструктури. Графіки погодинних відключень у Києві та області передбачають щоденні обмеження для груп споживачів. 

Джерело: https://t.me/Ukrenergo/1636


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися