На землях оборонного комплексу у Києві намагалися збудувати ЖК

Що відомо про незаконне будівництво

У Києві на величезній території промислової зони намагалися незаконно збудувати житловий комплекс. Про це розповіли в Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

За даними відомства, договір щодо земельної ділянки площею 9,5 гектарів з порушенням законодавства було укладено між одним з державних підприємств, що входить до складу державного концерну "Укроборонпром", та приватним підприємством. Земельна ділянка вартістю понад 480 мільйонів гривень у Києві віднесена до категорії земель промисловості.

На цій земельній ділянці розміщено 57 об’єктів нерухомості площею 27 тисяч квадратних метрів. Майно належить до основних фондів державного підприємства оборонно-промислового комплексу. Під час укладення договору не було змінено цільове використання земельної ділянки, відсутня згода органу управління підприємства та власника земель державної власності. Прокурори Офісу генерального прокурора довели у суді незаконність договору та попередили незаконне будівництво житлового комплексу у Києві.

Нагадаємо, колишній голова сільської ради Віти-Поштової та троє його спільників реалізували злочинну схему привласнення землі. Слідство встановило, що у 2016-2017 років посадовці сільської ради Віти-Поштової ухвалили низку незаконних рішень, що призвело до вилучення із власності Міністерства оборони України земельних ділянок площею близько двадцяти гектарів. Землю під будівництво котеджного містечка безоплатно отримали 35 підконтрольних посадовцям осіб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Київське обласне управління лісового та мисливського господарства звернулося за допомогою КЕКЦ через рейдерське захоплення земель лісового фонду. У Київському лісгоспі стверджують, що рейдери привласнили майже 88 гектарів земель та майбутній заказник "Печера Геонавт". Ці земельні ділянки знаходяться в Обухівському районі Київської області біля села Ходосівка. Без згоди Київського лісгоспу вся територія вже поділена на 67 земельних ділянок, які незаконно продаватимуться під котеджі. При цьому буде знищено великий лісовий масив, куди входить територія майбутнього заказника "Печера Геонавт", наголосили у Київському еколого-культурному центрі. Саме КЕКЦ створював заказник "Печера Геонавт". Активісти зазначають, що печера Геонавт – єдина в Київській області печера природного походження. Київський еколого-культурний центр готує позов до суду щодо незаконного захоплення земель.

Читайте також, що у Києві на березі Дніпра знесуть незаконну забудову.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Крук.

25 грудня 2022, 11:38

Був наказ:не будувати нові житлові комплекси-добудовувати старі ,і більше не будувати великі торгівельно-розважальні комплекси(свинарник,курятник,коровник)на ці кошти будуйте...а краще заморозити до ліпших часів ДЛБ?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися