Мер Києва розповів про забезпечення станцій метро безкоштовним Wi-Fi

Інтернет в столичній підземці поки що є не на всіх станціях

У Києві планують продовжити забезпечення станцій метро безкоштовним швидкісним Wi-Fi. Про це йдеться у відповіді Київського міського голови Віталія Кличка на петицію до столичної влади, що оприлюднена на офіційному сайті Київської міської ради, передають "Коментарі".

Автор петиції №11417 Владислав Куява вимагав від влади столиці запустити на станціях Київського метрополітену безкоштовний швидкісний Wi-Fi.

"Запуск мережі Wi-Fi в метро це не тільки забезпечення комфорту киян під час поїздки, але і можливість залишатися на зв'язку з рідними, що особливо актуально під час повітряної тривоги, де тисячі людей ховаються в метрополітені і чекають закінчення повітряної тривоги", — йдеться в петиції.

У зверненні до стоїчної влади наголошується, що мобільний інтернет в метро не витримує пікового навантаження під час масштабних повітряних тривог та в умовах постійних відключень світла. Петиція зібрала понад шість тисяч голосів на підтримку та розглянута мером Києва Віталієм Кличком.

Київській міський голова зазначив, що на станціях Київського метрополітену встановлення обладнання безоплатної мережі Wi-Fi триває вже кілька років. Поки що у столиці створено інфраструктуру в 33 потягах, змонтовано та введено в дослідну експлуатацію обладнання мережі Wi-Fi на дванадцяти станціях метро:

·       "Дніпро", "Арсенальна", "Хрещатик";

·       "Театральна", "Університет", "Майдан Незалежності";

·       "Площа Льва Толстого", "Палац спорту",  "Олімпійська";

·       "Лук’янівська", "Золоті ворота", "Кловська".

Виконавець робіт призупинив обладнання станцій та вагонів Київського метрополітену мережею Wi-Fi через повномасштабне вторгнення російських окупантів в Україну.

"Технічне обладнання, яке на сьогодні встановлено на станціях і вагонах рухомого складу Київського метрополітену, проходить тестування з метою забезпечення можливості відновлення роботи мережі Wi-Fi", — заявив Кличко.

Мер столиці підтримав електронну петицію та анонсував продовження робіт щодо запуску в метро безкоштовного Wi-Fi.

Нагадаємо, у Києві можуть запровадити безготівкову оплату в маршрутках, однак для цього потрібна згода перевізників. Заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський пояснив, що запровадження електронного квитка в маршрутках для безготівкової оплати проїзду у Києві можна здійснити лише після вирішення питання приєднання перевізників до спеціальної автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП). Перевізники, які надають послуги з перевезення пасажирів в маршрутках, цього не зробили.

Читайте также