У Києві та регіоні посилили обмеження в графіках відключення світла

В енергосистемі зріс дефіцит електроенергії

В "Укренерго" попередили про посилення обмежень електропостачання у Києві, в Київській області та інших регіонах України у вівторок, 10 січня. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію держпідприємства.

В енергетичній компанії зазначили, що з початком робочого тижня в Україні через сильні морози посилені сильним вітром, а також через збільшення споживання електроенергії промисловістю та бізнесом зріс дефіцит електроенергії, зокрема — вночі.

"Для забезпечення балансу в енергосистемі до областей доведені ліміти споживання, які діють упродовж всієї доби – з 00:00 до 24:00. На жаль, у багатьох областях ліміти вже перевищені, тому для збереження стабільної роботи енергосистеми застосовуються аварійні відключення", — заявили в "Укренерго".

За даними енергетиків, в окремих регіонах через ураганний та штормовий вітер є пошкодження у мережах операторів системи розподілу електроенергії та ведуться ремонтні роботи.

"Наразі енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, серед яких і Запорізька АЕС, потужності якої дозволили б у повній мірі покрити потребу в електроенергії", — попередили в держпідприємстві.

"Укренерго", виробники електроенергії та оператори систем розподілу продовжують відновлювати пошкоджені російськими окупантами енергооб’єкти для забезпечення енергопостачанням споживачів. Українців вкотре закликали економно споживати електроенергію та користуватися енергоємними приладами почергово.

У Києві в понеділок, 9 січня, вранці близько 200 тисяч споживачів були відключені від електроживлення. Однак в мерії столиці ситуацію з відключенням світла у Києві критичною не вважаютьВ "Укргідрометцентрі" попередили, що через погіршення погоди в Київській області оголосили перший рівень небезпечності. Про небезпечні метеорологічні явища синоптики попередили мешканців Києва і області на 10 січня.

Нагадаємо, зараз у Києві діють стабілізаційні відключення світла. Дізнатись, коли за вашою адресою не буде світла, можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" за посиланням.

В Київській області набув чинності оновлений графік стабілізаційних відключень, який враховує складну ситуацію в енергосистемі після масованих обстрілів. Ознайомитись з новим графіком відключень можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські регіональні електромережі" за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Деснянському районі Києва облаштували величезне містечко незламності. Локація площею у 68 тисяч квадратних метрів облаштована на території "Даринку". Тут можна зігрітися та зарядити гаджети. Вже готово понад тисяча місць відпочинку, облаштовано Starlink-хаб, окремі зони для навчання та викладання. Окрім того, є простір для дітей, де малеча може розважитися та відволіктися. Передбачено зону для вигулу домашніх тварин. На території містечка є кав’ярні та фуд-корт, кімната матері та дитини, також є медпункт та аптеки. Під час відключення світла безперервну роботу забезпечують потужні генератори.

Читайте також, як в компанії Yasno пояснили нестабільні графіки відключення світла у Києві.

Читайте также