В "Укренерго" розповіли про відключення світла у Києві та області

Що відомо про обмеження електропостачання

У Києві та Київській області, а також в інших регіонах України через дефіцит електроенергії сьогодні, 11 січня, тривають посиленні обмеження в графіках відключення світла. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію державного підприємства "Укренерго".

В енергетичній компанії зазначили, що споживання електроенергії в Україні підвищилось через суттєве похолодання на сході і в центрі країни. Внаслідок цього зріс дефіцит потужності.

"Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей доведені ліміти споживання, які діють упродовж всієї доби – з 00:00 до 24:00. Вже з 7:00 у Дніпропетровській та Харківській областях ліміти були критично перевищені, внаслідок чого для збереження стабільної роботи енергосистеми були застосовані аварійні відключення", — заявили в "Укренерго".

За даними енергетиків, в окремих регіонах через ураганний та штормовий вітер є пошкодження у мережах операторів системи розподілу електроенергії та ведуться ремонтні роботи.

"Енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та тимчасову окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, серед яких і Запорізька АЕС, потужності якої дозволили б у повній мірі покрити потребу в електроенергії", — попередили в держпідприємстві.

"Укренерго", виробники електроенергії та оператори систем розподілу продовжують відновлювати пошкоджені російськими окупантами енергооб’єкти для забезпечення енергопостачанням споживачів. Українців вкотре закликали економно споживати електроенергію та користуватися енергоємними приладами почергово. Найскладніша ситуація з електропостачанням у прифронтових регіонах на сході та півдні через значні пошкодження електромереж внаслідок високої активності бойових дій. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через дефіцит електроенергії посилили обмеження та відключатимуть світло у світло-сірих зонах графіка. Це означає, що електроенергія у столиці може бути відсутня по 18 годин на добу.

Нагадаємо, зараз у Києві діють стабілізаційні відключення світла. Дізнатись, коли за вашою адресою не буде світла, можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські електромережі" за посиланням.

В Київській області набув чинності оновлений графік стабілізаційних відключень, який враховує складну ситуацію в енергосистемі після масованих обстрілів. Ознайомитись з новим графіком відключень можна на офіційному сайті "ДТЕК Київські регіональні електромережі" за посиланням.

Читайте також, що в Деснянському районі Києва відкрили величезне містечко незламності

Джерело: https://t.me/Ukrenergo/1846


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися