Під Києвом привласнили землі національного парку

Ділянки відносяться до особливо цінних земель

У Броварському районі Київської області через суд вимагають повернути з приватної власності державі земельні ділянки на території національного природного парку "Залісся". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на регіональну прокуратуру.

За даними відомства, спірні земельні ділянки відносяться до особливо цінних земель. Цю землю на території Броварського району передали у приватну власність для ведення особистого селянського господарства. Однак ці земельні ділянки входять в межі земель національного природного парка "Залісся". Парк створили для збереження, відтворення і рекреаційного використання унікальних природних комплексів Центрального Полісся. Землі парку мають важливе наукове, естетичне, рекреаційне та оздоровче значення і перебувають у постійному користуванні державної організації.

В прокуратурі наголосили, що землі природно-заповідного фонду не можуть перебувати у приватній власності. Саме тому Броварська окружна прокуратура звернулась до суду з позовами про визнання недійсними рішення селищної ради і розпорядження райдержадміністрації. Прокуратура через суд вимагає повернення у власність держави земельних ділянок площею у пів гектари заповідного фонду та скасування незаконних рішень органу державної влади та місцевого самоврядування. Судовий розгляд справи триває.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися