Київські митники передали ЗСУ тони засобів гігієни (ФОТО)

Товар завезли в Україну так, аби приховати російський слід продукції

Столична митниця передала на потреби українських військових понад 16,5 тон конфіскованих засобів гігієни. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської митниці.

За даними відомства, зубні пасти та щітки, шампуні, а також пральний порошок та мило ввезли в Україну до початку повномасштабного вторгнення російських військ та розмістили на митному складі в зоні діяльності Київської митниці.

Після російського вторгнення через заборону митного оформлення товарів, які належать резидентам Росії, власник вантажу намагався передати право власності на свій товар компанії з іншої країни, щоб уникнути санкцій та не нести фінансових збитків. Однак митники цьому запобігли. Стосовно російського бізнесмена зараз у Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, а належні йому засоби гігієни вилучили. Загальна сума вилученого товару становить 2,8 мільйони гривень.

Одній з військових частин передали понад п’ять тони зубних паст, понад три тони шампунів, понад дві тони мила і понад п’ять тон прального порошку та зубні щітки.

У столичній митниці додали, що загалом компанія з РФ завезла в Україну 400 тон засобів гігієни, які через військову агресію не можуть бути оформлені. Під час досудового розслідування вилучили всю цю продукцію. На черзі вирішення питань щодо передачі і решти продукції Збройним силам України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися