До "Київтеплоенерго" прийшли з обшуками за результатами аудиту

У "Київтеплоенерго" проводять обшуки за результатами ревізії Держаудитслужби

У "Київтеплоенерго" проводять обшуки за результатами ревізії Державної аудиторської служби.  Про це повідомило комунальне підприємство і зазначило, що подало позов до суду на Держаудитслужбу.

Сьогодні, 23 лютого 2023 року, детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Києві та Київській області розпочали обшуки у головному офісі "Київтеплоенерго". Підставою для слідчих дій стало клопотання детективів про обшуки у зв'язку з результатами перевірки "Київтеплоенерго" Державною аудиторською службою України, яке частково задовольнили судді Солом'янського районного суду міста Києва.

Раніше цього року "Київтеплоенерго" подало в суд на дії Держаудитслужби, заявивши про свої підозри у порушеннях під час аудиту, необґрунтованих висновках та формальному підході. Відповідне провадження було відкрито в Київському окружному адміністративному суді. 

Підприємство заявило, що, на його думку, висновки аудиторів є необґрунтованими, оскільки базуються на суб'єктивних судженнях, переважно з медіа-джерел, а не на аналізі документів чи фактичної роботи.

Інформації про результати обшуків наразі немає.

Нагадуємо, що посадовців "Київводоканалу" підозрюють у привласненні бюджетних коштів під час закупівлі насосів. За даними правоохоронців, до організації схеми з розкрадання грошей причетні посадові особи "Київводоканалу" та керівник підприємства. Суму завданих збитків оцінюють у два мільйони гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися