До "Київводоканалу" знову прийшли з обшуками

Це вже другий обшук на підприємстві з початку року

У головному офісі "Київводоканалу" сьогодні, 28 лютого, провели обшуки слідча група Головного слідчого управління Національної поліції України. Про це заявили в ПрАТ "Київводоканал", передають "Коментарі".

За даними підприємства, це вже другий обшук, який відбувся з початку року.

"Слідчими здійснюється досудове розслідування стосовно публічних закупівель, які відбувались на замовлення Київводоканалу. Обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про можливі правопорушення", — розповіли в "Київводоканалі".

В підприємстві запевнили, що співпрацюють зі слідством та надають правоохоронцям запитувану документацію для об‘єктивного розслідування.

Перший обшук цього року у "Київводоканалі" провели наприкінці січня. Слідчі проводять досудове розслідування щодо нежитлових будівель, які перебувають у власності "Київводоканалу". Щодо цих будівель "Київводоканал" заявив про рейдерське захоплення.

Нагадаємо, посадовців "Київводоканалу" судитимуть за привласнення грошей під час закупівлі насосів. За версією слідства, до організації схеми з розкрадання грошей причетні посадові особи "Київводоканалу" та керівник підприємства-підрядника. Суму завданих збитків оцінюють у два мільйони гривень. Для привласнення бюджетних коштів посадовці столичного водоканалу забезпечили перемогу в тендері на закупівлю глибинних насосів підконтрольному підприємству, з яким уклали договір. Це зробили, попри те, що фірма запропонувала ціни значно вище за ринкові. Різницю у два мільйони гривень учасники оборудки розподілили між собою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві в розкраданні грошей під час ремонту укриттів у школах підозрюють начальника Управління будівництва Голосіївської районної державної адміністрації, підрядника та інженера технагляду. Збитки столичному бюджету оцінили у пів мільйони гривень. Окрім того, окружна прокуратура повідомила про підозру начальнику Управління освіти Голосіївської районної державної адміністрації у збитках у 1,3 мільйони гривень під час закупівлі генераторів для шкіл.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися