Біля Бессарабського ринку у Києві збираються ліквідувати пішохідну зону

Що відомо про ситуацію

У Києві біля Бессарабського ринку збираються ліквідувати пішохідну зону. Про це заявляють громадські активісти, передають "Коментарі".

За інформацією киян, директор Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Руслан Кандибор вирішив ліквідувати пішохідну зону на Бессарабській площі, щоб знову відкрити її для руху автомобілів та організувати вздовж тротуарів паркувальні місця.

"Кандибор дав усне розпорядження одному з підпорядкованих комунальних підприємств з вимогою розробити нову схему організації дорожнього руху (ОДР). І ця схема вже розроблена – залишився лише підпис Кандибора, а потім – реалізація. Тобто вже не за горами", — заявляють громадські активісти.

Пішохідну зону біля Бессарабського ринку створили восени 2021 року. Цьому передували рекомендації Світового банку, а також роки воркшопів та експериментів з просування такого європейського рішення. Також було проведене транспортне моделювання перекриття проїзду для руху транспорту і це показало позитивний результат у зменшенні затримки в русі транспорту.

Активісти зазначили, що створення пішохідного простору біля Бессарабського ринку сприяло покращенню якості повітря, адже усувало основне джерело викидів — потік автомобільного транспорту.

"Щоб не допустити реалізації задуму Кандибора ми плануємо писати скарги у всі відповідальні органи влади та звертатись до депутатів Київради", — заявили активісти.

Офіційної інформації щодо планів столичної влади відновити автомобільний рух біля Бессарабського ринку поки що немає.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


марек

1 березня 2023, 20:01

и сколько было поломано копий при организайции єтой пешеходной зоны!!! И почему какой хрен единолично решил єту зону уничтожить ??Акуда смотрит киевсовет и что делает сам бездельник КЛИЧКО???.. ИЛИ он сам положил глаз на єту зону..

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися