У Київській області виставили на приватизацію спиртовий завод

Що відомо про аукціон з продажу державного майна

У Київській області оголосили про приватизацію спиртового заводу. Про повідомили у Регіональному відділенні Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях, передають "Коментарі".

За даними відомства, на аукціон з приватизації виставили єдиний майновий комплекс державного підприємства "Триліський спиртовий завод". Підприємство розташоване за 71 кілометр від Києва у Фастівському районі Київської області в селі Триліси на вулиці Степова, 1А.

Об’єкт приватизації включає сорок одиниць нерухомого майна та інфраструктури. Мова йде про складські, виробничі, адміністративні будівлі та споруди загальною площею понад 13 тисяч квадратних метрів. Загальна площа земельної ділянки становить понад один мільйон квадратних метрів. Також відомо, що майно ДП "Триліський спиртовий завод" на загальну суму понад 3,2 мільйони гривень перебуває у податковій заставі. На балансі підприємства перебувають деякі активи, що не підлягають приватизації, серед яких нерухомість та транспортні засоби. Стартова ціна на приватизацію ДП "Триліський спиртовий завод" визначена на рівні понад 1,2 мільйони гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Дніпровському районі Києва для укриття в одному з ліцеїв замовили технологічне обладнання на понад мільйон. Мова йде про мистецький ліцей "Зміна", власником якого є Дніпровська районна державна адміністрація Києва. Цей навчальний заклад витратив на закупівлю двох електропательнь 1,2 мільйони гривень, тобто 600 тисяч гривень за одиницю. В іншому скандальному тендері замовником є Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. Мова йде про закупівлю в укриття комплектів обладнання для обробки продуктів харчування, а саме — електричних овочерізок за ціною у майже 132 тисяч гривень за одиницю на загальну суму у майже 1,6 мільйони гривень.

Нагадаємо, для офіційно закритих пляжів у Києві під час воєнного стану планують закупити майже 12 тисяч тон піску. Мова йде про оновлення території семи місць відпочинку. Однак, пляжний сезон у Києві офіційно не відкривали ані торік, ані у цьому році. Замовником у тендері є комунальне підприємство "Плесо". За пісок для столичних пляжів готові заплатити понад 6,5 мільйонів гривень. Найбільше витратять на центральний пляж. Аукціон з пошуку підрядника призначили на 23 червня.

Читайте також, що на прибирання приміщень закритого міжнародного аеропорту "Бориспіль" планують витратити десятки мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися