У Київській обласній лікарні скандал через масові звільнення працівників

Керівника медзакладу усунули від виконання обов’язків та проводять службове розслідування

У комунальному некомерційному підприємстві Київської обласної ради (КНП КОР) "Київська обласна лікарня" відсторонили від посади генерального директора Ігоря Кучму та проводять службове розслідування. Про ситуацію розповіли у Київській міській раді, передають "Коментарі".

До Київської обласної ради надійшло колективне звернення понад 200 працівників КНП КОР "Київська обласна лікарня" щодо розірвання трудового договору з генеральним директором медичного закладу Ігорем Кучмою. Причина звернення – грубе порушення Ігорем Кучмою законних професійних прав та гарантій працівників лікарні, та невиплата заробітної плати в повному обсязі у лютому – травні 2023 року.

"Це призвело до того, що чимало високопрофесійних лікарів з великим досвідом, змушені були звільнитися, а ті хто залишився, шукати роботу в інших медичних установах. Як наслідок, почалися масові звільнення, що негативно вплинуло на якість медичних послуг", — зазначили у Київській міській раді.

Для перевірки наведених у колективному листі відомостей призначили службове розслідування щодо генерального директора КНП КОР "Київська обласна лікарня" Ігоря Кучми. Під час перевірки встановили, що у підприємства є кредиторська заборгованість перед контрагентами за надані послуги, лікарські засоби та продукти у розмірі близько 5 мільйонів 235 тисяч гривень. На рахунках лікарні зараз недостатньо грошей не лише для погашення боргів, а й для виплати зарплатні.

Окрім того, на території КНП КОР "Київська обласна лікарня" без чинних договорів оренди знаходяться приватні підприємці та підприємства. Орендарі не тільки не сплачували орендну плату за користування комунальним майном, а ще й споживали комунальні послуги, за які сплачувало КНП КОР "Київська обласна лікарня". Дебіторська заборгованість перед медичним закладом становить понад шість мільйонів гривень. Ці кошти могли бути використанні для виплати зарплатні працівникам лікарні та погашення заборгованості перед контрагентами медичного закладу. Однак під час перевірки встановили, що ведення претензійно-позовної роботи по стягненню дебіторської заборгованості орендарів перед КНП КОР "Київська обласна лікарня" по орендній платі та відшкодуванню вартості комунальних послуг належним чином не здійснювалась.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися