​​На Київщині вимагають скасувати результати сумнівного тендера на майже 100 млн грн

Прокуратура вимагає скасувати результати тендера через виявлені порушення

На Київщині прокуратура вимагає скасувати результати тендера на проведення заходів із захисту від підтоплення села на майже 100 млн грн. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Встановлено, що переможцем тендеру було обрано товариство, яке не відповідало кваліфікаційним критеріям та умовам, визначеним у тендерній документації.

Підприємство, яке стало переможцем тендеру, не має власної будівельної та автомобільної техніки, необхідної для виконання робіт. Воно також надало недостовірну інформацію про оренду в інших підприємств спецтехніки, а також обладнання та екіпажів. Водночас в останніх спецтехніка відсутня, або насправді не передавалася товариству у користування. Тим не менш, за її експлуатацію було передбачено сплату понад 32 млн гривень.

Крім того, переможець тендеру не підтвердив свій досвід у виконанні аналогічних робіт. Прокуратура вважає, що замовник публічної закупівлі безпідставно не відхилив тендерну пропозицію товариства та уклав договір підряду на суму приблизно 100 млн гривень.

З метою запобігання незаконному використанню бюджетних коштів та усунення виявлених порушень, Київська обласна прокуратура подала позов до суду з вимогою визнати недійсними рішення тендерного комітету сільської ради щодо визнання переможця тендеру та укладення договору підряду.

Наразі позов перебуває на розгляді у Господарському суді Київської області. 

Нагадуємо, що посадовці у Києві підозрюються у заволодінні бюджетними коштами - виявлено факт закупівлі ліфтового обладнання по завищеній ціні. У Києві поліцейські повідомили про підозру двом посадовцям, які підозрюються у заволодінні бюджетними коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем. За даними поліції, сума матеріальних збитків становить 1,3 мільйона гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися