У Києві виставили на приватизацію держпідприємство з великими боргами (ФОТО)

Що відомо про об’єкт приватизації та аукціон

У Києві виставили на приватизацію державний пакет акцій розміром 50% + 1 акція акціонерного товариства “Укрнафтопродукт”. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Фонду державного майна України.

За даними відомства, державне підприємство, розташоване у Києві на бульварі Верховної Ради, 34, зараз отримує дохід лише від здачі в оренду нерухомості. До складу майна, яким воно володіє, входять: майновий комплекс, квартира, автомобіль, зареєстрована земельна ділянка в тимчасово окупованій Горлівці на непідконтрольній Україні території Донеччині та земельна ділянка у Києві, що знаходиться у комунальній формі власності. Загальна площа земельних ділянок становить майже 6,5 гектарів, приміщень — майже 5,5 квадратних метрів. Майно, що розташоване у столиці передано в оренду, наявні 77 діючих орендних договорів.

Державне підприємство "Укрнафтопродукт" станом на 1 квітня 2023 року мало депоновану заробітну плату у розмірі понад 5,3 мільйони гривень, яка виникла внаслідок того, що працівники, перед котрими є заборгованість, знаходились в зоні проведення Антитерористичної операції у місті Горлівка. Окрім того, станом на 1 квітня 2023 року АТ "Укрнафтопродукт" має податковий борг з земельного податку у сумі майже 565,5 тисяч гривень у зв’язку з тим, що земельна ділянка розташована у Горлівці.

Також, за даними Міністерства фінансів України, акціонерне товариство "Укрнафтопродукт" має прострочену заборгованість перед державним бюджетом України станом на 1 квітня 2023 року становила понад 17 мільйонів доларів (понад 623 мільйонів гривень) та понад 211,6 мільйонів гривень нарахованої пені за невиконання зобов’язань за кредитом.

Об’єкти нерухомого майна, що належать АТ "Укрнафтопродукт" розташовані у Києві за такими адресами:

·       майновий комплекс — бульвар Верховної Ради, 34;

·       квартира — проспект Григоренка, 41, квартира 70.

Стартова ціна на аукціоні становить 37,7 мільйонів гривень. Торги заплановані на п’ятницю, 14 липня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Верховний суд України повернув державі недобудований санаторій у Києві. Місцева громада ще у 1996 році надала приватному підприємству земельну ділянку по вулиці Світлій у Дарницькому районі столиці для будівництва лікувально-оздоровчого комплексу на 400 місць. Однак підприємство лікувальний комплекс не добудувало. Через це угоду розірвали в судовому порядку. Внаслідок низки судових рішень та правочинів недобудований об’єкт вартістю 80 мільйонів гривень опинився у приватній власності. Прокуратура домоглася в судах повернення недобудови у держвласність.

Нагадаємо, закритий міжнародний аеропорт "Бориспіль" планує витратити десятки мільйонів гривень на прибирання. Згідно з умовами тендеру, підрядник має надавати послуги з прибирання та миття приміщень протягом року — з серпня 2023 року по кінець липня 2024 року. На комплексне обслуговування внутрішніх приміщень аеровокзального комплексу, паркінгу ДП МА "Бориспіль" та інших об’єктів аеропорту готові витратити понад 51,7 мільйонів гривень.

Читайте також, у Броварах витратять десятки мільйонів гривень на одне укриття.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися