У військовій адміністрації Києва розповіли про підготовку до зими

Яка ситуація буде в столиці в осінньо-зимовий період

У Києві підготувались до осінньо-зимового періоду в умовах воєнного стану. Про це розповів голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, передають "Коментарі".

За його словами, одне з найголовніших питань, яке неабияк хвилює киян — що буде в осінньо-зимовий період у столиці.

"З минулорічного жовтня по березень — шість місяців поспіль енергетична інфраструктура України (та Києва зокрема) була головним об’єктом повітряних агресій ворога. Рашистські масовані атаки ракетами та дронами пошкодили близько 63% енергетичних потужностей міста. Але минула зима принесла нам, як лихо, так і досвід", — зазначив Попко.

У столиці енергетики і комунальники провели роботи для відновлення працездатності київських ТЕЦ. Тисячі працівників "Укренерго" цілодобово працювали, щоб підготувати понівечену енергосистему до опалювального сезону. Зараз у Києві головними пріоритетами є захист важливих об’єктів і резервування електромереж.

"Магістральні мережі "Укренерго" готові передавати зимові збільшені обсяги електроенергії. Були вибудувані споруди фізичного захисту енергообʼєктів (вперше у світі). Підготовлені схеми резервного живлення та варіанти подолання можливих наслідків (також вперше в світі)", — розповів керівник військової адміністрації Києва.

Голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко додав, що лише консолідація зусиль Збройних сил України, влади, енергетиків, комунальних служб та кожного киянина допоможе зруйнувати наміри російських окупантів цієї зими.

Нагадаємо, у Києві розпочали підключати до теплопостачання об’єкти соціальної інфраструктури. У столиці підключають до опалення школи, дитячі садки та лікарні. Коли почнуть опалювальний сезон у житлових будинках в столиці — читайте за посиланням.

Джерело: https://t.me/VA_Kyiv/3178


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися