Мер Києва Віталій Кличко під час війни відкрив фірму в США

Що відомо про зміни в майновому стані очільника столиці

Київський міський голова Віталій Кличко під час повномасштабної війни зареєстрував підприємство в США. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передають "Коментарі".

Згідно з документом про суттєві зміни в майновому стані, мер Києва Віталій Кличко зареєстрував фірму в США, в якій володіє усіма акціями. Повідомлення про реєстрацію підприємства з головним офісом в США оприлюднено в Єдиному державному реєстрі декларацій 18 травня 2023 року.

Вартість 100% частки корпоративних прав у грошовому вираженні на дату набуття становить 245 мільйонів 587 тисяч 220 гривень. Нова фірма, якою володіє мер столиці Віталій Кличко, має назву ТОВ "МАКСІМУМ І ЛТД". Найменування юридичної особи англійською — MAXIMUM I, LLC. Реєстраційний номер: LLC28884-2004.

Щорічні декларації за 2021 та 2022 роки Київський міський голова Віталій Кличко ще не подавав. Журналісти з’ясували, що у 2023 році заробітна плата голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка варіювалась від 60 до 69 тисяч гривень.

В останній оприлюдненій мером Києва декларації за 2020 рік вказано, що він має повні корпоративні права на дві благодійні організації — "Фонд Кличко" та "Майбутній Київ". Обидві організації зареєстровані у столиці. Зарплатня Кличка за 2020 рік становила 517 тисяч 579 гривень.

Для довідки. Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виконало вимоги закону та забезпечило відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, із врахуванням заходів безпеки. Якщо в реєстрі немає декларації певної особи, то це означає, що щодо неї до НАЗК надійшло подання про вилучення з публічного доступу. Щорічні декларації за 2021-2022 роки посадовцям необхідно подати до 31 січня 2024 року, а за 2023 рік — до 31 березня 2024 року включно.

Читайте також, що відомо про майно та доходи голови Київської обласної військової адміністрації Руслана Кравченка



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


OBZ

26 грудня 2023, 11:19

OBZ===organizacuia bor''bu so zlom/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Мер Києва Віталій Кличко під час війни відкрив фірму в США...........=UDAR= =ES= =SN= =BAT''KIVSHUNA= =GOLOS= I EXS=REGIONAL''NUE POLIT=OBRUBKI===ETO UXODIASHII V PROSHLOE POLIT=REGRESS UKRAINU.........GENIAL''NUI BOKSER VITALII KLICHKO MOG BU STAT'' TALANTLIVUM BIZNESMENOM NO VITALII KLICHKO STAL NIKCHEMNUM POLITIKOM.........Солдати президента. Як "Слуга народу" посилює владу через військові адміністрації............UKRAINSKII LIDER==PREZIDENT VLADIMIR ZELENSKII DOLSHEN UKREPLIAT'' SVOIU VLAST'' VO VREMIA VOINU BLOKIRUIA =OLIGARXO=BOMOND= I UNICHTOSHAIA OLIGARXIIU RVUSHEISIA KONTROLIROVAT'' ARMIIU A TAKSHE EKONOMICHESKII I POLITICHESKII SEKTORA........=SN= V MIRNOE VREMIA OBIAZANA PEREDAT'' VLAST'' NE =ES= =BAT''KIVSHUNE= =GOLOSU= =UDARu= A NOVUM NATSUONAL''NUM GUMANISTICHESKIM DEMOKRATICHESKIM POLIT=SILAM VOZGLAVLIAEMUX GOSPOSHOI ELENOI ZELENSKOI ALINOI MIXAILOVOI IANINOI SOKOLOVOI KATERINOI SOLIAR ALEKSEEM DANILOVUM SERGEEM STERNENKO OLEGOM SENTSOVUM FINANSIRUEMUX DEMOKRATICHESKIM GOSUDARSTVOM VSEGDA OBIAZANNUM PEREDAVAT'' =VLASTNUIU POLIT=ESTAFETU= SAMUM PEREDOVUM PROGRESSIVNUM OPPOZITSUONNUM SILAM..........OLIGARXIZM I VSE ANTIBRIUSSEL''SKIE DESTRUKTIVNUE POLIT=NEGATIVIZMU DOLSHNU BUT'' LIKVIDIROVANU V UKRAINE OTKRUVSHEI SEBE PUT'' K STANOVLENIIU I RAZVITIIU ISTINNOI DEMOKRATII===GUMANISTICHESKOI........============VLADIMIR ZELENSKII===PREZIDENT UKRAINU 2024=2029 I V VOENNOE VREMIA..........

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися