Під Києвом за пів мільярда збудують слідчий ізолятор (ФОТО)

Як виглядатиме нове СІЗО, показав міністр юстиції

У Бориспільському районі Київської області за понад пів мільярда гривень планують побудувати новий слідчий ізолятор. Про це розповів міністр юстиції України Денис Малюська, передають "Коментарі".

За його словами, нове СІЗО збудують у селі Мартусівка. Цей слідчий ізолятор має частково замінити Київський СІЗО на Лук’янівці. На пошук підрядника вже оголосили тендер. За першу чергу будівництва готові заплатити понад 560 мільйонів гривень. Проєктно-кошторисна документація щодо нового СІЗО вже готова, зазначив міністр юстиції.

"По суті мова йде про реконструкцію частини існуючих приміщень (зараз на земельній ділянці розташована заморожена колонія) та будівництво нових", — повідомив Малюська.

Під час першої черги будівництва планують провести реконструкцію чергової частини, кімнат побачень, слідчих кабінетів, камер для затриманих осіб з інвалідністю та режимних корпусів з прогулянковими двориками. Окрім того, відремонтують медичну частину, технологічний перехід, інженерні мережі, газову котельню та оглядову вежу. Проєктом також передбачено будівництво приміщення прийому передач, складу, аптеки, пральні, їдальні, пекарні, гаражу, крамниці, клубу та посту технічного обслуговування.

Цього року планують також отримати розпочати будівельні роботи зі зведення кількох режимних корпусів, амбулаторії зі стаціонаром, аптеки, слідчих кабінетів та кімнати побачень. На це планують витратити майже 264 мільйонів гривень. Будувати нове СІЗО будуть за рахунок надходжень від розпродажу в’язниць.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Василькові відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання. Реконструкція ізолятору тривала рік. Його оновили за європейськими стандартами та врахуванням рекомендації щодо дотримання прав людини. У СІЗО утеплили приміщення, замінили комунікації та дах. У закладі також встановили вентиляцію, сигналізацію та протипожежну систему.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися