У Києві переформатують російську БМД: що в ній особливого (ВІДЕО)

Як українські фахівці досліджують розробки РФ

Оперативно-тактичні групи Добровольчого формування територіальної громади Києва компанії "Укроборонпром" (ДФТГ) досліджують знищену бойову російську техніку, а українські конструктори планують її відтворити. Про це повідомили в "Укроборонпромі", передають "Коментарі".

В "Укроборонпромі" зазначили, що бойову техніку, яку в РФ вдосконалювали понад 30 років, українські фахівці мають намір відтворити шляхом реверсивного інжинірингу. У підприємстві показали один з таких екземплярів — знищена бійцями Збройних Сил України бойова машина десанту (БМД) — БМД-4М2 "Синиця".

Цю бронетехніку в РФ поставили на озброєння у 2018 році. БМД оснащена кулеметом та спареними гарматами. Її особливість в удосконаленій системі наведення та розпізнаванні цілей. БМД-4М2 автоматично розпізнає свою й ворожу бронетехніку шляхом ідентифікації умовних позначок — таких як "V", "Z", "O", чим маркована бойова техніка РФ.

В "Укроборонпромі" додали, що, за попередньою інформацією, саме в такій машині знаходився чеченський генерал-майор Магомед Тушаєв, спецпідрозділ якого ЗСУ знищили під Гостомелем у перші дні війни. Як виглядає знищена ворожа БМД-4М2 "Синиця" — дивіться на відео.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися