У Києві та Київській області різко зросли тарифи на електроенергію

Скільки грошей доведеться тепер платити населенню за світло

В Україні підвищили тарифи на електроенергію для населення майже в два рази. Про це повідомив засновник громадської організації "Спілка споживачів комунальних послуг" Олег Попенко, передають "Коментарі".

За його словами, Кабінет міністрів України затвердив нові тарифи на електроенергію для населення. З 1 червня тариф становитиме 2,64 грн/кВт-г. Зараз тариф для населення становить 1,44 грн/кВт-год при споживанні 250 кВт-год на місяць та 1,68 грн/кВт-год якщо обсяги споживання перевищують цей показник.

"Готуйте ваші гаманці, панове олігархи... Бо власникам обленерго не вистачає на чергові яхти та літаки", — прокоментував рішення уряду Попенко.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) у травні підвищила тарифи на розподіл електричної енергії для більшості обленерго. Саме це рішення НКРЕКП стало основою для перегляду тарифів для населення.

В залежності від класу напруги тарифи для обленерго з червня будуть збільшенні від 7% до 34%. З липня тарифи на електроенергію зростуть ще в середньому на 23%. Двоетапне підвищення тарифів на електроенергію з 1 червня та з 1 липня отримали "ДТЕК Дніпровські електромережі", "ДТЕК Київські електромережі" та ще низка обленерго.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися