У КМДА заявили, що проїзд у міськтранспорті Києва простіше зробити безкоштовним, ніж підвищувати його вартість

Також у КМДА назвали реальну вартість проїзду у громадському транспорті Києва, яка б допомогла йому розвиватися

Проїзд у громадському транспорті простіше зробити безкоштовним через безліч проблем. Про це розповів голова Департаменту транспорту та інфраструктури КМДА Руслан Кандібор в інтерв'ю LIGA.net.

За його словами, вартість проїзду на сьогодні має становити 30 гривень, щоби давати громадському транспорту розвиватися. Однак Кандібор визнає, що існує дуже багато проблем та викликів, що простіше зробити проїзд повністю безкоштовним для пасажирів.

Він не виключає, що міська влада може у майбутньому прийняти це рішення.

- У нас лише пільговиків понад 50% пасажирів. Зрештою, ми будемо змушені підняти руки, здатися та сказати, що громадський транспорт у Києві стане безкоштовним, – зазначив голова Департаменту транспорту та інфраструктури.

Якщо проїзд справді зроблять безкоштовним, то місту знадобиться масштабна стратегія та розуміння, завдяки чому його компенсуватимуть.

Кандибор не оминув і питання приватних перевізників. На його думку, якщо міськтранспорт стане безкоштовним, то близько тисячі маршруток мають зійти з вулиць Києва. Натомість можуть пустити комунальний транспорт.

При цьому не йдеться про повну ліквідацію маршруток. Принаймні не найближчим часом і не в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, цього тижня київська міська електричка змінила режим роботи . Йдеться про відміну деяких ранкових та вечірніх рейсів з 17 по 23 липня. пов'язано це з ремонтом стрілочних переказів на залізничній станції "Борщагівка".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


KGB

20 липня 2023, 06:28

Що воно чеше,придурошне? Ці скоти вже не знають,як би ще їм посильніше закрутити гайки народу,щоб ще хоч "ну крапелюшечку крові" вичавити з нього,щоб набити свої неситі пельки! Але....Все правильно,хай утискають ще сильніше- може,тоді стадо( ой,вибачте,народ) зашевелиться і підніметься на боротьбу з цими вампірами.А доки стадо мовчить і терпить- шакали святкують свій кривавий бал на крові і кістках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися