Київські перевізники просять підняти плату за проїзд

Через карантин пасажиропотік в маршрутках Києва зменшився вдвічі

Проїзд у столичних маршрутках може подорожчати. Цього домагаються київські маршрутники, які з відповідним проханням підняти тариф на проїзд звернулися до мера Віталя Кличка. Перевізники просять у міста допомоги в подоланні коронавірусної кризи. Про це повідомляє Громадський союз "Асоціація перевізників міста Києва та Київської області" на Facebook.

Карантинні обмеження призвели до того, що потік пасажирів в маршрутках вдвічі впав. Відповідно, з огляду на операційні витрати, доходи перевізників зменшилися в 2-4 рази. Деякі транспортні компанії опинилися на межі банкрутства.

Маршрутники просять у міської влади частково компенсувати їм збитки, а також оплачувати перевезення пільговиків. Крім того, вони хочуть єдиний тариф і кредитів від міжнародних організацій. Натомість маршрутники обіцяють піднято якість обслуговування і закупити нові автобуси.

Як повідомляв портал "Комменатріі", ловити порушників карантину в Україні будуть в громадському транспорті. Поліція і співробітники Укртрансбезпеки будуть штрафувати тих, хто не дотримує масочний режим і відмовляється надягати маску в автобусах і маршрутках.  



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися