Одна з найбільших мереж кінотеатрів Києва ухилялась від сплати податків

Що відомо про ситуацію з мільйонними податковими боргами

У Києві виявили факти ухилення від сплати податків однією з найбільших мереж кінотеатрів столиці. Подробиці розповіли у Бюро економічної безпеки України, передають "Коментарі".

За даними відомства, детективи відкрили кримінальне провадження стосовно ухилення від сплати податків, у тому числі щодо несвоєчасно сплаченого ЄСВ у розмірі 5 мільйонів гривень. Згодом щодо іншої компанії з цієї ж групи було розпочато ще одне кримінальне провадження.

"Під час слідства компанія погодилась на співпрацю та погасила борг перед державою ще до вручення підозри її посадовим особам", — зазначили у Бюро економічної безпеки України.

Таким чином забезпечено відшкодування мережею кінотеатрів 10 мільйонів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали бізнесмена за трансляцію кремлівської пропаганди на окупованій території Луганської області. Під час обшуків за місцем проживання затриманого у Києві виявлено понад 7,5 млн у гривневому еквіваленті. Слідство встановило, що незаконний бізнес чоловік організував разом з близькою родичкою, яка проживає у тимчасово захопленому місті Кадіївка на Луганщині. 

Нагадаємо, у Києві викрили працівників автошкіл та їх спільника, які за гроші допомагали скласти іспит водіям. Троє працівників приватних автошкіл та співробітник одного з територіальних сервісних центрів МВС вимагали гроші за успішне складання іспиту на право керування транспортом. Вартість "послуг" становила 450 доларів. 

Читайте також, як у Києві аферисти привласнили квартиру пенсіонера.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися