Директорка товариства не сплатила мільйони гривень податку: куди витратила кошти

Кошти на банківських рахунках товариства арештували

Впродовж декількох років директорка товариства не сплачувала ПДВ - загалом вона заборгувала майже дев'ять мільйонів гривень. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури. 

“За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директорки товариства за фактом ухилення від сплати податків та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 2 ст. 212, ч. 1 ст. 209 КК України)”, - повідомили у прокуратурі.

У ході проведеного розслідування було встановлено, що обвинувачена впродовж декількох років не сплатила майже дев'ять мільйонів гривень податку на додану вартість.

Компанія, яку очолює правопорушниця, надавала послуги з ремонту й обслуговування житлових споруд та прибудинкових територій державним і комунальним підприємствам. Після того, як на рахунки товариства надходили бюджетні кошти, директорка не вказувала у податковій звітності господарські операції.

На отримані від несплати податків кошти обвинувачена придбала у столиці нерухомість. 

В Бюро економічної безпеки уточнили, що ухвалою суду на грошові активи підозрюваної, які знаходились на банківських рахунках, накладено арешт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки звершили  досудове розслідування справи щодо ухилення від сплати податків. У вчиненому правопорушенні підозрюють директора компанії. Детальніше про схему ухилення від сплати податків читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися