Мільйонних збитків завдало державі підприємство на Київщині: подробиці

Підприємство не сплатило майже 4,5 мільйона гривень податків

Підприємство, яке спеціалізується на гуртовій торгівлі зерном, не сплатило до державного бюджету майже 4,5 мільйони гривень податків за експорт сільгосппродукції. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської обласної прокуратури.

У ході розслідування з'ясували, що товариство у  2023 році купувало сільськогосподарську продукцію за готівку, а операції купівлі не відображало у податковій звітності. Також підприємство не надало документи, що підтверджують походження продукції.

“Надалі, використовуючи фіктивні договори, видаткові накладні та акти приймання-передачі товару, фінансовий директор здійснив експорте оформлення сільгосппродукції для подальшого продажу”, - повідомили у прокуратурі.

Такі дії суб’єкта господарської діяльності призвели до ухилення від сплати майже 4,5 млн грн податків. 

“За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури підприємство, яке спеціалізується на гуртовій торгівлі зерном, відшкодувало майже 4,5 млн грн податку на додану вартість та податку на доходи”, - повідомили у прокуратурі.

Фінансовому керівнику підприємства повідомлено про підозру за фактом ухилення від сплати податків та зборів (ч. 1 ст. 212 КК України). 

За даними прокуратури підприємство відшкодувало завдані державі збитки у повному обсязі. Матеріали розслідування скеровані до суду. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за підсумками першого півріччя 2024 року суб’єкти мікро-, малого та середнього підприємництва сплатили майже 21,6 мільярда гривень податків та зборів до бюджетів усіх рівнів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися