Майже дев'ять мільярдів гривень: фіскали розповіли про платників податків Київщини

Більшу частину надходжень до бюджету склав податок на доходи фізичних осіб

Відомий вислів, що не буває державних грошей - бувають гроші платників податків. Так, жителі Київської в поточному році (за період з січня по липень 2020 року) області поповнили місцеві бюджети на 8,7 млрд гривень. При 7% динамікою приросту до відповідного показника 2019 сума додаткових місцевих бюджетних коштів становить 586,8 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Державної податкової служби в Київській області, передає "КиївВлада".

Згідно з інформацією в.о. начальника ГУ ДПС в Київській області Олександра Загорського, велика частина надходжень становить сплата податку на доходи фізичних осіб. Так, в цьому році жителі області сплатили зі своїх доходів 5,6 млрд гривень. Це на 7% більше - сума надходжень збільшилась на 333,6 млн гривень. Відзначається, що підприємці на спрощеній системі сплатили 1,3 млрд гривень єдиного податку. Цей показник на 10% або 116,8 млн гривень більше тогорічного за аналогічний період. Землекористувачі направили 831,7 млн гривень плати за землю, на 2,7 млн гривень більше показника січня-липня 2020 року.

"Сплата податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, забезпечила місцевим бюджетам 300 млн гривень, що на 15% або 38,7 млн гривень більше суми, сплаченої за відповідний період 2019 року. Власники елітних автомобілів перерахували 8,5 млн гривень ", - уточнили податківці.

Як повідомляв портал "Коментарі", Рада бізнес-омбудсмена  у другому кварталі 2020 року розглянула 385 скарг підприємців на порушення з боку державних органів. 68% скарг стосуються податкових органів. Включення підприємств в список ризикових платників податків стало найбільшим за кількістю предметом звернень бізнесу в II кварталі 2020 року.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися