Безпілотник з наркотиками: в Києві затримали пілота дрона

Зловмисник збирався передати наркотики в СІЗО по повітрю

На які тільки хитрощі не йдуть зловмисники, щоб передати в слідчий ізолятор щось нелегальне. На цей раз злочинці скористалися плодами сучасних технологій. Для передачі наркотиків на територію СІЗО чоловік використовував безпілотник. За його задумом, дрон повинен був перелетіти огорожу і кинути свій вантаж для постояльців Лук'янівського ізолятора. Про це повідомляє поліція Києва.

Поліцейські помітили підозрілу людину на вулиці Дегтярівській під час патрулювання району. При перевірці у нього виявили квадрокоптер і речовини, схожі на наркотичні. 32-річного уродженця Київської області затримали в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.Як встановили правоохоронці, затриманий за допомогою квадрокоптера намагався перекинути наркотичні засоби на територію СІЗО. В ході першочергових слідчих дій поліцейські вилучили у зловмисника дрон, мобільний телефон, понад 40 пакетів з ймовірно наркотичною речовиною та кілька пластинок з таблетками. Вже встановлено, що він раніше неодноразово судимий за вчинення різних майнових злочинів: крадіжки, шахрайства, незаконне заволодіння автотранспортом та наркозлочини. Крім того, на час затримання він знаходився в розшуку поліцією Київської області за вчинення злочину, пов'язаного з незаконним обігом наркотиків. За даним фактом слідчим відділом Шевченківського управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. За свої витівки людина може позбутися волі на десять років. Йому також загрожує конфіскація майна.

Як повідомляв портал "Коментарі", раніше правоохоронці затримали чоловіка, який розповсюджував наркотики шляхом "закладок" - таємних місць, про них повідомляють покупцям дурманних речовин.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися