У Київській області на болоті у лісі сховали елітний посів коноплі (ФОТО)

Правоохоронці виявили 258 кущів конопель

У Сквирському районі поліція виявила приховану плантацію коноплі під час авіарозвідки. Про це повідомили в Національній поліції України.

За даними правоохоронців, для вирощування конопель зловмисники облаштували чотири ділянки в важкодоступній частині лісового масиву на території сквирського лісу. За коноплею ретельно доглядали: кожну рослину посадили в окремий горщик.

"Ділянки з коноплями знаходилися на значній відстані від населеного пункту у важкодоступній та непрохідній частині лісового масиву.  Зловмисники продумали все до дрібниць. Коноплі висадили поряд із болотом – там, де місцеві зазвичай не ходять. Кожен кущ проростав у окремій пластиковій ємності. Рослини були акуратно виставлені рядами та мали спеціальні опори, які утримували їх від падіння під час сильного вітру. Дерева та високий очерет додатково приховував посів від сторонніх очей", - зазначив Олександр Мельник, начальник управління боротьби  з наркозлочинністю в Київській області. 

Відзначається, що за цінами "чорного ринку" вартість готової наркотичних речовин з виявлених рослин перевищує п'ять мільйонів гривень. Всього правоохоронці нарахували 258 кущів конопель. Відібрані з місця події зразки рослин та інші речові докази вилучено та направлено на проведення експертного дослідження. Решта нарковмісні рослини знищені. Зараз в поліції шукають людей, причетних до злочину.

Раніше "Коментарі" розповіли про угруповання в Київській області, яка виготовляла наркотики та переправляла їх до Росії.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися