У Дарницькому районі підірвали банкомат - Нацполіція

Поліція оголосила в розшук злочинців, які заволоділи кількома мільйонами гривень

Поліція Києва повідомляє про злочин, внаслідок якого були викрадено значну суму коштів з банкомату.

Вуличний банкомат, згідно з інформацією відділу комунікації поліції Києва, підірвали невідомі особи. Банкомат розташований на людній вулиці у Вишгородському районі, але внаслідок події постраждалих немає. 

Крадії витягнули з пристрою касети з грішми і втекли. У банкоматах, зазвичай, гроші знаходяться у 4-6 касетах, у кожній з яких може бути біля 2,5 тис. банкнот різного номіналу. Національний банк інформував, що найбільше в обігу знаходиться 200-гривневних купюр. Вишгородські підривники вкрали, орієнтовно, 2,5 млн грн – якщо банкомат був повний.

Всередині банкомату знаходиться добре захищений банківський сейф. Клас захисту сейфу регулюється Стандартом Лабораторії з безпеки США UL291 та потребами банку. Товщина стінок різна для різних класів захисту, який визначається тим, скільки зусиль потрібно докласти до їхнього взлому у порівнянні з стальною пластиною. Найбільше поширений еквівалент захисту - біля 12 мм сталі, хоча є й захист до 40 мм. 12 мм сталі - це майже 15 мм броні легкого танка Т-26. Щоб пробити таку товщину стінки, вибух, який пролунав на вулиці Вишгорода, мав бути досить потужним.  

Правоохоронці та інші профільні служби якнайшвидше прибули на місце злочину. Після цього розпочалась спеціальна поліцейська операція для перехоплення зловмисників. 

Кримінальне провадження відкрито за ч. 5 ст. 185 КК України. За крадіжку в особливо великому розмірі, який вчинила група осіб, вони можуть бути покарані ув'язненням на термін до 12 років.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися