Під Києвом колаборанти катували дитину та шпигували для російських окупантів (ФОТО)

Зрадники також намагалися влаштуватись в логістичні підрозділи ЗСУ

Співробітники контррозвідки затримали двох російських шпигунів, які співпрацювали з ворожими військами під час окупації Київщини. Подробиці розповіли в Службі безпеки України, передають "Коментарі".

Двоє мешканців Вишгородського району сприяли російським військам під час окупації частини Київщини. Озброєні чоловіки брали активну участь у "фільтраційних" заходах. Колаборанти вишукували серед місцевих жителів українських патріотів. Окрім того, зрадники катували малолітнього хлопця за те, що він допомагав підрозділам Збройних сил України виявляти бойову техніку та місця дислокації російських окупантів.

Після звільнення Київщини від російської навали пособники окупантів залишились на території регіону та отримали нове завдання. Колаборанти мали влаштуватись до лав ЗСУ, щоб збирати для російських спецслужб розвідувальні дані про маршрути переміщення та місця базування західного озброєння.

Один з чоловіків підписав контракт з ЗСУ у сусідньому регіоні, а інший хотів "призватись" від однієї з територіальних громад поблизу Києва. російських агентів затримали та заарештували. Під час обшуків за місцями їхнього проживання виявили засоби зв’язку з російськими кураторами та комплектуючі до саморобної вибухівки. Затриманим повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Окрім того, днями були затримані хакери, які за завданням російських кураторів напередодні повномасштабного вторгнення армії РФ три дні "мінували" у Києві найбільші ТРЦ та один з університетів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві співробітники української контррозвідки викрили працівника підрозділу забезпечення Управління справами Апарату Верховної Ради України у співпраці з російськими спецслужбами. Шпигун мав встановити прослуховування у стінах парламенту. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, у Києві співробітники контррозвідки затримали російську шпигунку. Жінка передавала інформацію ФСБ РФ щодо розташування Сил оборони та стратегічно важливих об’єктів критичної інфраструктури столиці. Російські окупанти використовували цю інформацію для корегування нанесення ракетних та авіаційних ударів. Ще у Києві затримали російського шпигуна, який позиціонував себе як військовий експерт. 

Читайте також, як Арестович прокоментував прогнози військових експертів щодо масових ракетних обстрілів Києва.

Читайте также