У Києві держслужбовець продав дизпаливо на сотні мільйонів збитків для держави

Майже два десятки тон палива реалізовано за вдвічі нижчою ціною

Колишній керівник Державного агентства резерву України організував схему продажу дизельного палива в особливо великих обсягах за вдвічі нижчою за ринкову ціною. Подробиці розповіли в столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що у 2021 році тимчасово виконуючий обов’язки голови Державного агентства резерву України та голови аукціонного комітету цього відомства організував схему реалізації дизельного палива з держрезерву за значно заниженою вартістю. Одне з підприємств за ціну вдвічі нижчу за ринкову придбало таким чином 18 тон дизпалива. Державні збитки від реалізованого товару оцінили у 205 мільйонів гривень.

В прокуратурі столиці зазначили, що посадовець при організації схеми проігнорував зауваження Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України щодо ринкової вартості дизпалива перед проведенням аукціону. Екскерівнику Держагентства резерву України повідомили про підозру за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Вишгородському районі Київської області під час гострого дефіциту палива молода жінка організувала шахрайську схему з продажем бензину по значно нижчим цінам, ніж можна було купити на АЗС. Зафіксовано 83 злочинних епізоди на понад чотири мільйони гривень збитків, нанесеним ошуканим покупцям дизеля та бензину.

Нагадаємо, у Києві викрили двох представників Міністерства оборони України на привласненні 580 тисяч доларів під час закупівлі військової амуніції. Слідство встановило, що до організації схеми привласнення коштів в особливо великих розмірах причетні засновники офшорної компанії на території Королівства Бахрейн. Обидва — громадяни України, один із них — діючий адвокат.

Читайте також, як на складі в Києві вилучили гуманітарку для Збройних сил України, яку продавав директор благодійного фонду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися