Потужну ботоферму ліквідували на Київщині (ФОТО)

Боти поширювали панічні настрої та російські фейки

У Київській області викрили потужну ботоферму, за допомогою якої в українському інформаційному просторі сіяли панічні настрої серед населення та російські фейки. Про це розповіли в Службі безпеки України і в столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

Співробітники СБУ встановили, що ботоферму на п’ять тисяч акаунтів створив та адміністрував 24-річний уродженець Запорізької області. Чоловік зараз мешкає у Білій Церкві. Фейкові акаунти реєстрував через російські електронні поштові сервіси та віртуальні номери російських і білоруських мобільних операторів. В окремих випадках для їх верифікації використовував підроблені документи українських громадян.

Створених ботів адміністратор здавав в оренду або продавав. Гроші отримував на банківську карту. Серед клієнтів викритої ботоферми були російські пропагандисти, які займалися дискредитацією представників української влади і військових, а також розпалювали панічні настрої серед населення у соціальній мережі Facebook.

Під час обшуків за адресою проживання адміністратора "бот-мережі" правоохоронці вилучили спеціальне програмне забезпечення та комп’ютерну техніку із речовими доказами. Організатори та замовники створення ботоферми встановлюються. Досудове розслідування триває.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися