Контррозвідники знешкодили диверсантів, що шпигували за Києвом (ФОТО, ВІДЕО)

Що відомо про спецоперацію

Контррозвідники Служби безпеки України під час багатоетапної спецоперації викрили та знешкодили диверсійно-розвідувальну групу у Києві та Сумській області. Про це розповів спікер відомства Артем Дехтяренко, передають "Коментарі".

За його словами, диверсанти розвідували пункти дислокації та переміщення українських військ у Києві та в прикордонних районах північного сходу України. "Одним із їхніх головних завдань був збір персональних даних та місць перебування командирів бойових підрозділів Сил спеціальних операцій ЗСУ. Отриману інформацію агресор планував використати для підготовки до фізичної ліквідації українських захисників та знищення їх озброєння і військової техніки", — заявив представник Служби безпеки України.

Слідство встановило, що диверсійна група була сформована кадровим співробітником російської спецслужби. До групи диверсантів входили мешканець прикордонного району Сумської області. Цього чоловіка завербували після початку повномасштабного вторгнення російських військ. Він контактував зі своїм "куратором" і координував з ним плани та алгоритми дій щодо виконання ворожих завдань.

"За вказівкою ФСБ агент залучив до підривної діяльності ще одного місцевого жителя. У поле зору окупантів він потрапив через свої прокремлівські погляди і провокаційні висловлювання серед оточуючих", — зазначив речник СБУ.


Один з затриманих диверсантів їздив до Києва, щоб зібрати інформацію про розташування підрозділів оборони столиці. Диверсантів затримали у Сумській області, коли вони забирали зброю із схрону. Міни, гранати та автомат Калашникова планували використати для вчинення диверсій на території регіону. Затриманим вже повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися