СБУ затримала помічника "міністра МВС ЛНР": переховувався на Київщині (ФОТО)

На Київщині затримано колишнього ватажка бойовиків з позивним «Сотий»

Служба безпеки затримала помічника "міністра мвс лнр", який у 2014 році захоплював будівлю луганського управління СБУ. Про це СБУ повідомляє у Фейсбуці.

На Київщині затримано колишнього ватажка бойовиків з позивним "Сотий". Після подій 2014 року він переховувався від правосуддя, зокрема у тимчасово окупованих районах України. Остаточно "залягти на дно" він вирішив на Київщині, де його затримала СБУ.  

Зловмисник перебував на прямому зв’язку з кадровими співробітниками російських спецслужб. Саме за їхньої "протекції" його призначили "помічником міністра мвс лнр" і командиром штурмового підрозділу "філіалу" російського СОБР.

Перебуваючи на "посадах", він координував злочинні дії з представниками центральних підрозділів російських спецслужб.

Зловмисник створив розгалужену мережу ворожих інформаторів, які "здавали" йому місця дислокації та переміщення підрозділів АТО на сході України.

Зафіксовано факти передачі ворогу закритих даних щодо руху колон з військовою технікою сил АТО в районах Сєвєродонецька, Лисичанська і Сватового. Одержані дані агресор використовував для підготовки "засідок" і обстрілу українських підрозділів.

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання зловмисника під вартою. Злочинцю загрожує покарання до 15 років ув’язнення.

У Києві СБУ викрила викладачку, що поширювала проросійські наративи. За результатами досудового розслідування, жінка підтримувала зв’язки з військовослужбовцем Федеральної служби охорони РФ та працівниками т.зв. "міністерства освіти ДНР".

Викладачка створила та адмініструвала кілька анонімних інформаційних ресурсів в соціальних мережах та месенджерах. В них вона публікувала надані їй матеріали з проросійськими наративами, які дискредитували українську владу та Збройні Сили України.

В СБУ дізналися, хто наводив ракетні удари по Києву (ФОТО). СБУ встановили особу та зібрали вичерпну доказову базу на чоловіка, який постачав військам РФ координати для ракетних ударів по Києву. Про це повідомила Служба безпеки України у Telegram.

Мільйон доларів на чорному ринку: СБУ виявила у Києві підпільний наркосклад. СБУ ліквідувала схему контрабандного ввезення до України сильнодійних речовин, що використовують для виробництва синтетичних наркотиків. Про це СБУ повідомляє у Телеграм. Під час обшуків у зловмисників виявлено більше 4-х тонн прекурсорів. Вартість вилученого на чорному ринку становить майже $1 млн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися