Суд виніс вирок двом окупантам, які знущалися з цивільних на Київщині

Двох російських військових засуджено за воєнні злочини

Двох російських військових засуджено за злочини, скоєні у селі Бузова на Київщині. Село було повністю окуповане російськими загарбниками з 5 березня до початку квітня. Про це повідомляє "Чесно", передають "Коментарі".

Двоє військовослужбовців російської федерації – Баяхсалан Шультумов та Павло Аганаєв – були заочно засуджені Києво-Святошинським судом до 12 років позбавлення волі. Їх визнали винними у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

Шультумов та Аганаєв знущалися з жителів села Бузова, били чоловіків прикладами автоматів, обшукували їхні тіла на наявність патріотичних татуювань, загрожували розправою на очах у жінок та неповнолітніх. Російські військовослужбовці відбирали у мирних жителів цінності та гроші та повідомляли їм, що вони можуть повернутися та всіх розстріляти.

Шультумов із Читинської області та Аганаєв із Республіки Бурятія на початку березня увійшли до села Бузова Бучанського району Київської області. Внаслідок їхніх дій постраждали кілька сімей, зокрема 4 чоловіки, 3 жінки та діти віком 4, 9 та 10 років.

Окупанти спілкувалися між собою під позивними "Жемчуг" та "Самурай", за якими їх вдалося ідентифікувати. Суд задовольнив вимоги прокуратури та заочно засудив Шультумова та Аганаєва до 12 років позбавлення волі.

Добровільно присягнув на вірність росії: у Києві засудили матроса-зрадника. У Києві за матеріалами Державного бюро розслідувань засуджено матроса-зрадника з Криму, який потрапив у полон на Херсонщині.

Святошинський районний суд Києва визнав колишнього старшого матроса-гранатометника винним у державній зраді та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 13 років.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися