Мешканець Київщини здавав односельчан окупантам, відбирав авто та роздавав ворожу гумдопомогу

Житель села Глібівка добровільно перейшов на бік ворога під час окупації

Мешканця Київщини підозрюють у державній зраді. Чоловік здавав односельчан окупантам, захоплював автомобілі, роздавав ворожу гуманітарну допомогу. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Згідно з даними слідства, при окупації села Глібівка Вишгородського району місцевий житель добровільно перейшов на бік ворога.

Він отримав дозвіл від військовослужбовців збройних сил російської федерації пересуватися по населеному пункту своєю машиною, позначивши її літерою "V". Це дозволяло йому безперешкодно проходити через блокпости загарбників.

Чоловік повідомив російських військових про мешканця села, який мав зброю. Окупанти незаконно позбавили його свободи та вивезли на територію країни-агресора, де він досі перебуває.

Чоловік у супроводі озброєних російських військових заходив до селян, відібрав ключі від машин та привласнював автомобілі.

Він також організував роздачу гуманітарних вантажів та продовольства від російської армії мешканцям котеджного містечка. Під час обшуку за місцем його проживання було виявлено пакунки з продукцією російського виробництва.

Фігуранту повідомили про підозру в державній зраді, скоєній в умовах воєнного стану. За клопотанням прокурорів Київської обласної прокуратури чоловікові обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Добровільно присягнув на вірність росії: у Києві засудили матроса-зрадника. У Києві за матеріалами Державного бюро розслідувань засуджено матроса-зрадника з Криму, який потрапив у полон на Херсонщині.

Святошинський районний суд Києва визнав колишнього старшого матроса-гранатометника винним у державній зраді та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 13 років.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися