Під Києвом окупанти відкрили вогонь по колоні мирного населення

Людей вивозили з окупованого Демидова

У Київській області під час евакуації людей з окупованого Демидова окупанти відкрили вогонь по колоні, яку супроводжували правоохоронці. Про це повідомив очільник поліції регіону Андрій Нєбитов, передають "Коментарі".

"Сьогодні під час евакуації людей з окупованого Демидова героїчно загинув поліцейський Київщини старший сержант Олексій Пономаренко. Окупанти відкрили вогонь в бік правоохоронців та мирного населення. Заради порятунку людей Олексій заплатив найдорожчим — своїм життям. Пишаємось мужністю і самопожертвою поліцейського", — заявив очільник Національної поліції України у Київській області.

У Київській обласній прокуратурі за фактом порушення законів та звичаїв війни відкрили кримінальне провадження. У відомстві повідомили, що під час евакуації населення на Київщині російськими окупантами вбито поліцейського, ще двох осіб поранено

"Під час евакуації мирного населення, поблизу села Лютіж Вишгородського району збройні сили Російської Федерації відкрили вогонь в бік людей. Внаслідок ворожої атаки вбито старшого сержанта поліції Київщини, який допомагав евакуювати людей. Також ще двоє осіб поранено, серед них один правоохоронець", — повідомили в обласній прокуратурі.

Прокурори продовжують вживати заходи для документування воєнних злочинів, вчинених російськими окупантами.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Броварському районі Київщини у вівторок, 8 березня, окупанти обстріляли укриття мирних мешканців та відкрили вогонь по житлових будинках, внаслідок чого є жертви серед населення. Подробиці — в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися