Під Києвом при спробі виконати замовне вбивство затримали іноземних кілерів (ФОТО)

Що відомо про кримінальну справу

В Бучанському районі Київської області затримали учасників злочинної групи, які спеціалізувалися на замовних вбивствах. Про це розповіли в Національній поліції та Офісі генерального прокурора України, передають "Коментарі".

Розслідували спробу замовного вбивства співробітники Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України з початку грудня минулого року. До банди кілерів входили двоє іноземців. За жертвою певний час вели спостереження. Для цього орендували автомобілі, які планували спалити, аби "замести" сліди злочину.

Спецоперацію з затримання найманих вбивць українські правоохоронці провели після того, як кілери визначились з датою замаху. Вбити чоловіка планували ввечері 5 січня, коли той повернеться додому. Банду іноземців затримали в Ірпені.

В Офісі генерального прокурора України уточнили, що кілери планувати відкрити вогонь по автомобілю жертви. За фактом замаху на умисне вбивство іноземцям повідомили про підозру. Під час затримання в них вилучили гранати, пістолет з глушником та фотографію жертви. Обох затриманих заарештували. За місцем їхнього проживання та в автомобілях провели обшуки. Досудове слідство триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та області арештували гроші та майно колишнього міністра освіти часів президента-втікача Віктора Януковича Дмитра Табачника на понад два мільйони доларів. Табачника підозрюють у державній зраді. Ексрегіонал брав активну участь в організації псевдореферендумів у захоплених російськими окупантами районах Запорізької та Херсонської областей. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, на Київщині депутат під час дії комендантської години погрожував розправою патрульним поліцейським. Конфлікт стався в Білоцерківському районі Київської області в селищі Рокитне. Під час дії комендантської години поблизу АЗС патрульні зупинили водія автомобілю Audi з ознаками алкогольного сп’яніння. Під час документування правопорушення до АЗС під’їхав автомобіль Mitsubishі. За кермом був 65-річний представник місцевої влади. Політик поводився агресивно, зірвав та пошкодив нагрудну камеру та погрожував поліцейським фізичною розправою. При спробі затримання депутат чинив опір та втік з місця події. 

Читайте також, що правоохоронці ідентифікували російських військових, які розстріляли автомобілі під Києвом.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися