Мешканці Києва через "фабрику тролів" поширювали російську пропаганду (ФОТО)

Відомі подробиці затримання проросійських пропагандистів

У Києві за поширення прокремлівської пропаганди затримали організаторів російської "фабрики тролів". Подробиці затримання пропагандистів розповіли в Службі безпеки України та в столичній прокуратурі, передають "Коментарі".

Нейтралізували прокремлівську "фабрику тролів" у Києві кіберфахівці Служби безпеки України. Пропагандисти поширювали у соціальних мережах заклики на підтримку збройної агресії проти України та виправдовували воєнні злочини російських окупантів. Для збільшення "аудиторії" використовували сотні бот-акаунтів, від імені яких поширювали і коментували дописи з російською пропагандою.

На сторінках в соціальних мережах кияни розміщували відео проросійського блогера-мільйонника, який веде інформаційну війну проти України та поширює фейки російської пропаганди. Для цього проросійські інтернет-агенти використовували Telegram-канал московського пропагандиста Юрія Подоляки. "Тролі" поширювали його публікації через репости або під виглядом "власних" публікацій у соцмережах.

Комп’ютерне обладнання для проведення "інформударів" та комунікації з російськими кураторами кияни встановили у власних помешканнях у Києві та в Білій Церкві. Під час обшуків там вилучили мобільні телефони і комп’ютери із речовими доказами.

"Висновками судових лінгвістичних експертиз підтверджено, що тексти опублікованих матеріалів та відео мають пропагандистський характер та спрямовані на виправдання, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України", — заявили в Київській міській прокуратурі.

Обом затриманим мешканцям Києва повідомили про підозру у виправдовуванні та запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікації її учасників. Досудове слідство триває. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та області арештували гроші та майно колишнього міністра освіти часів президента-втікача Віктора Януковича Дмитра Табачника на понад два мільйони доларів. Табачника підозрюють у державній зраді. Ексрегіонал брав активну участь в організації псевдореферендумів у захоплених російськими окупантами районах Запорізької та Херсонської областей. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, на Київщині депутат під час дії комендантської години погрожував розправою патрульним поліцейським. Конфлікт стався в Білоцерківському районі Київської області в селищі Рокитне. Під час дії комендантської години поблизу АЗС патрульні зупинили водія автомобілю Audi з ознаками алкогольного сп’яніння. Під час документування правопорушення до АЗС під’їхав автомобіль Mitsubishі. За кермом був 65-річний представник місцевої влади. Політик поводився агресивно, зірвав та пошкодив нагрудну камеру та погрожував поліцейським фізичною розправою. При спробі затримання депутат чинив опір та втік з місця події. 

Читайте також, що правоохоронці ідентифікували російських військових, які розстріляли автомобілі під Києвом.

Читайте также