У Києві чоловік організував схему незаконного переправлення іноземців через кордон

Зловмисник оформляв іноземним громадянам посвідки з можливістю безперешкодного виїзду через кордон

У столиці на Печерську правоохоронці викрили чоловіка, який організував схему незаконного переправлення іноземців через кордон України. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Зловмисник видавав посвідки на тимчасове або постійне проживання в нашій країні іноземцям, за допомогою яких вони могли безперешкодно залишати країну шляхом фіктивної роботи в волонтерських організаціях.

Злочинна схема полягала у незаконній легалізації та подальшому переміщенні осіб через український кордон під виглядом надання правових послуг та волонтерства. Для цього зловмисник оприлюднив на сайті інформацію, вказуючи перелік своїх послуг з легалізації в Україні, ціни на пропоновані вище послуги, контактну інформацію організації, тобто номер мобільного телефону та адресу офісу. Ціни на послуги коливалися від 600 до 1800 доларів.

Правоохоронці затримали порушника під час процесу видачі іноземцю незаконно отриманої посвідки про тимчасове проживання в Україні під виглядом волонтерської діяльності та отримання зловмисником грошей за послуги.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, а також слідчі просять суд обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Покарання за статтею передбачає позбавлення волі на строк до дев'яти років.

У Києві злочинна група адвокатів та лікарів переправляла чоловіків через кордон. Група з п’яти киян, у складі якої були двоє адвокатів, у змові з медпрацівниками підробляли довідки військово-лікарської комісії з діагнозом хвороби, щоб чоловіки призовного віку могли безперешкодно виїхати закордон.

Читайте также